niedziela, 14 kwietnia 2013

KURCZAK PO ARGENTYŃSKU

Witajcie pyszczki! Czas rozpocząć dodawanie prawdziwych, prawie poważnych wpisów! Na pierwszy ogień idzie kurczak po argentyńsku. Niezbyt proste ani szybkie danie ale bardzo fajne. Tak, jest z winkiem:)





Czas przygotowania: ok 1 godz.

Składniki:
500 g kurczaka
4-5 pomidorów
3-4 ząbki czosnku
2 cebule
bazylia
3 łodygi selera naciowego
4 chili - posiekać
1l bulionu
2 listki laurowe
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1 puszka groszku
olej, sól, pieprz

Jak przyrządzić:
Kurę posolić, pieprzyć i usmażyć na patelni. Dodać resztę składników --> na końcu wsypujemy do tej zupki ryż, po 10 min dodajemy groszek i gotujemy aż ryż "się zrobi". Pamiętajmy o dolewaniu wody gdy małe białe robaczki ją wypiją:)
I powstaje takie coś, można nakarmić stado głodnych ludzi lub 1 Bolka:

Kolejne etapy gotowania:








Smaczne, zdrowe, ładnie pachnie i jak dobrze przyprawimy to pali 2 razy:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania :)