środa, 8 maja 2013

KURCZAK Z RYŻEM I FASOLKĄ

Miało być proste żarcie, wiec proszę bardzo. Przedstawiam przepis, który sam opracowałem. Już kilka osób po imprezach u mnie chciało  żebym się nim podzielił, wiec niech będzie to zachęta jak dobre jest to danie. Niby jest to bardzo łatwy przepis, ale wiem, że nie wszystkim którym go dałem wychodzi tak smacznie. Zapewne jest to kwestia ilości przyprawy (ja zawsze robię to "na oko") i delikatnego podsmażenia całości.




Czas przygotowania: ok. 25 min

Składniki:
500 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
500 g pociętej fasolki szparagowej
3 torebki ryżu
2 kostki rosołowe
mieszanka "przyprawa do kurczaka"

Jak przyrządzić:
Wstawiamy ryż do garnka z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi i gotujemy. Fasolkę również gotujemy, ale w osolonej wodzie. Następnie krótko smażymy obficie obsypanego (bardzo ważne) przyprawą do kurczaka na patelni i zdejmujemy z ognia. Ugotowany ryz i fasolkę przekładamy do patelni z kurczakiem, wszystko podsmażamy ok. 2 min. i gotowe!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania :)