poniedziałek, 6 maja 2013

SPAGHETTI Z SOSEM MEKSYKAŃSKIM

Podaje przepis, który doprowadziłem do perfekcji - super makaron z mięchem. Przygotowanie jest proste jak świński ogonek oraz szybkie niczym Lewandowski wychodzący do piłki. W opisie nie znajdziecie przepisu na sos meksykański, gdyż to za dużo zachodu żeby go zrobić, ja zwykle kupuje gotowy słoik.




Czas przygotowania: ok 25 min

Składniki:
500 g mięsa mielonego
500 g makaronu spaghetti
sól, pieprz (lub gotowa mieszanka "przyprawa do mięsa mielonego)
tymianek
1 puszka pomidorów
sos meksykański (ja kupuje "gotowca" w słoiku)

Jak przyrządzić:
Przyprawione solą, pieprzem i tymiankiem mięso smażymy na patelni. Gdy będzie gotowe wylewamy cały tłuszcz, który się z niego wytopił (chyba, że macie ekstremalnie chude mięso). Dodajemy pomidorki oraz sos meksykański. Całość dusimy ok. 10 min, nakładamy na makaron i najprostsze oraz najlepsze spaghetti gotowe!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania :)