poniedziałek, 17 czerwca 2013

SURIMI Z CYTRYNĄ

Witam po dłuższej przerwie, egzaminy nie sprzyjają blogowaniu. Dzisiaj zamieszczam całkiem sympatyczne danie dla miłośników surimi. Przyprawione trochę inaczej niż zwykle, ale również bardzo dobre:)




Czas przygotowania: 30 min

Składniki: 
6 ząbków czosnku
1 papryczka chili
kilka porów (na zdjęciach seler naciowy, bo to akurat miałem)
500 g surimi
150 ml białego wina
tymianek
sól, pieprz
500 g makaronu
skórka z 1 cytryny

Jak przyrządzić:
Na patelni smażymy czosnek i chili, po czym dodajemy dość drobno pokrojone surimi oraz pory. Przyprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Dolewamy białego wina. Całość smażymy 5-10 min. Dodajemy na koniec skórkę z cytryny, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy i gotowe! Podawać ciepłe.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania :)