sobota, 13 lipca 2013

KOKTAJL AGRESTOWO-BRZOSKWINIOWY

Agrest moim zdaniem jest zdecydowanie niedocenianym owocem, świetnie nadaje się do jedzenia na surowo, do sosów, a także koktajlu. Odkryłem bardzo smaczne połączenie, którym chciałem się podzielić. Moje otoczenie nie wierzyło w powodzenie tego projektu, ale zamknąłem usta krytykom podając gotowy koktajl i wszyscy zgodnie powiedzieli, że jest bardzo dobry :)




Czas przygotowania: chwila

Składniki: 
agrest
brzoskwinie
mleko
cukier do smaku
+/- jogurt naturalny
Jak przyrządzić:
Stosunek owoców 1:1, zalewamy mlekiem, słodzimy i miksujemy. Jogurt dodajemy jeżeli lubimy bardziej gęste. Ja użyłem mieszanki czerwonego i zielonego agrestu, dlatego otrzymałem taki kolor :)

4 komentarze:

  1. Przepis wydaje się być ciekawy - coś o innym smaku, niż "standardowy" i nieco oklepany (choć smaczny) koktajl z truskawkami. Trzeba będzie wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Może to sposób na polubienie agrestu, bo wygląda nieźle :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agrest to mój ulubiony owoc ze względu na dwoistą naturę: z jednej strony slodki miąższ, a z drugiej kwaśna skórka. Im bardziej dojrzały tym bardziej słodki :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania :)