
Czas przygotowania: 10 min
Składniki:
3 łyżki agrestu
2 łyżki masła
łyżka mąki
250 ml bulionu drobiowego
3 łyżki śmietany
1 żółtko
sól, pieprz
Jak przyrządzić:
W rondelku rozpuszczamy masło, dokładamy mąkę i mieszamy. Następnie dodajemy zgnieciony w dłoni agrest oraz bulion i pozwalamy owocom zmięknąć. W tym czasie rozprowadzamy żółtko w śmietanie i dodajemy do sosu. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe :)
Zapowiada się zachęcająco! :)
OdpowiedzUsuńMięso z sosem agrestowym - pycha! Ostatnio sama robiłam :)
OdpowiedzUsuńNie słyszałam o takim-pomysłowe:)
OdpowiedzUsuńŚmiem twierdzić, że to najlepszy sos do pieczeni jaki jadłem :)
Usuń