czwartek, 1 sierpnia 2013

PSTRĄG GRILLOWANY W LIŚCIACH WINOGRON

Bardzo fajna rybka na grilla. Dzięki liściom delikatne mięso pstrąga nie przypala się, ani nie wypływa. Polecam, musicie zrobić to danie :) 
Zapraszam wszystkich do polubienia mojego bloga na Facebooku :)




Czas przygotowania: 25 min + czas marynowania

Składniki: 
cały, wypatroszony pstrąg
2 plasterki cytryny
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz
kilka liści winogron
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:
Środek ryby solimy, pieprzymy, wkładamy cytrynę oraz tymianek. Skórkę solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Tak przygotowaną rybę zostawiamy na noc w lodówce, niech się marynuje. Przed wrzuceniem na grilla zawijamy pstrąga w liście. Pieczemy z jednej strony ok 10 min, przekładamy i ok 6 min na drugim boczku :)




 


  


2 komentarze:

Zachęcam do komentowania :)