poniedziałek, 11 maja 2015

SOS ŚMIETANOWO - KOPERKOWY

Sos śmietanowo - koperkowy to idealny sos do ryb, choć sprawdza się również jako sos do mięs. Ostatnio robiłem grilla i tam też sos pasował. Sos śmietanowo - koperkowy jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia dlatego warto go znać :)



sos śmietanowo-koperkowy



Czas przygotowania: 10 min.

Składniki: 
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
garść posiekanego koperku
4 łyżki śmietany 18 %
sól, pieprz

Jak przyrządzić: 
Rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy bulion, śmietanę i koperek cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pierzem. Sos podajemy ciepły.

Zachęcam do polubienia bloga na facebooku :)

1 komentarz:

  1. właśnie zrobiłam, szybko i pysznie!

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania :)